ENSEMBLER

Barockensemble på tidstrogna instrument.
Nyskriven folkmusik i tätt samspel.
Medeltidsensemble med musikteater för barn.
Sydskånsk stråksextett.

Amarilli Consort

Vi spelar:

musik från brytningstiden mellan renässans och barock. En dynamisk tid då vetenskap, konst och musik utvecklas, tiden för den moderna människans födelse. I Italien är musiken från denna tid egensinnig och oförutsägbar, vital, passionerad. Sången om herdinnan Amarilli av Giulio Caccini är en av senrenässansens mest älskade kärlekssånger. I Shakespeares England hörs samtidigt John Dowlands melankoliska lutsånger och glada maskdanser till hovets förnöjelse.

Om oss:
Har funnits sedan 2005. Vi spelar på tidstypiska instrument - barockviolin och viola da gamba, blockflöjt, luta, teorb och sång. Den stora spridningen i instrument ger rika möjligheter att variera klangen och spela allt från tidens storbandsmusik till finstämda kärlekssånger, från nöjesmusik till sakral musik. Vår huvudinriktning har varit musik från 1600-talets England och Italien med inriktning på konserter i kyrkor, festivaler och renässansslott. Vi har också spelat tysk och svensk barockmusik och gjort rena renässansprogram samt varit "dansorkester" till historisk dans. Vi medverkar gärna som barock- eller renässansorkester till den lokala kyrkokören. Vid behov kan vi också hjälpa till med instuderingen av denna tidens speciella musik.

Program:
Vi gör både kyrkliga och världsliga program med olika rubriker exempelvis Amarilli mia Bella, Music for a while, Musik i ofredstid, Evening hymnes, Luther och hans musikaliska efterföljare och spelar i såväl kyrkor som slott, festivaler, renässansdagar etc.

Medlemmar

Karin Palm Lindén, mail

Eva-Lis Carlsson mail

viola da gamba. Arkitekt, forskare och gambist med studier för den holländske gambisten Jaap ter Linden.


sopran, är flitigt anlitad som solist i Sydsverige.  Har studerat sång vid barocklinjen på Malmö musikhögskola och vid Akademie fur Alten Musik i Bremen.

Jörgen Nilhamn, mail

Villemo Daneling, mail

luta och teorb, gitarrist med specialstudier i luta för Jakob Lindberg och Wiggo Mango, Köpenhamn.

sopran, organist i Simrishamn med stort intresse för tidig musik. Även frilansande sångerska, organist och pianist

Carina Norlander, mail

Hanna M Westesson mail

blockflöjt, anlitas som lärare vid kurser i tidig musik runt om i landet. Har bl a studerat för Marion Verbruggen i Holland. Carina spelar ofta tillsammans med Mare Balticum och ingår i blockflöjtsgruppen Trillo-Ti.

är violinist och barockviolinist med examen från det Fynske Musikkonservatorium i Danmark, linjen för Tidig musik och Musikhögskolan i Malmö. Arbetar som violinpedagog.

Kontakta oss gärna via mail eller ring:

Eva-Lis Carlsson 073-8350101
Karin Palm Lindén 046-131991

Anna och Hanna

Anna och Hanna spelar tätt, glatt och samspelt tillsammans på sina fioler. En nyckelharpa får bidra till klangbilden när den svenska folkmusiken är i fokus.

Vi spelar gärna såväl kyrkokonserter med programmet Den klara sol som till bröllop, dop, fest eller andra sammanhang.

Anna Rynefors: fiol, nyckelharpa, sång

tel. 070-4051395 anna@nordictradition.com

Hanna M Westesson: fiol, sång

tel. 070-5898335 hmw@hannamade.com

Den klara sol

- ny musik för nya dagar

Den klara sol fick sin start i projektet ”En låt om dagen” där Hanna M Westesson utmanade sig själv att skriva en låt om dagen varje dag under en hel sommar. I mötet med Anna Rynefors och hennes egenskrivna folklåtar skapades ett program för kyrkorummet. Resultatet blev en kontrastrik blandning där man finner såväl nya tonsättningar av koraler och psaltarpsalmer som nyskrivna folkmelodier. Sångtexterna förmedlar starka budskap där Herren är nära. Varmt välkomna att njuta av ny musik för nya dagar!

Fabella

Medeltidsensemblen Fabella består av Anders Renberg på blockflöjter, pipa och trumma, sång m.m. och Hanna M Westesson på fiddla.

Vi har båda ett stort intresse för tidig musik och har spelat medeltidsmusik i flera andra konstellationer och i många olika sammanhang.
Fabella har under 2017 jobbat med en musikteater för förskolebarn Mikaela räv och flöjternas Konung som nu är färdig och går att boka till förskolor, kyrkors barnverksamhet, medeltidsdagar - varhelst det kan passa!
Vi medverkar också gärna med instrumentalmusik vid medeltidsdagar, fester etc.
Kontakta gärna Hanna om du är intresserad!
hmw@hannamade.com
Eller ring på nr.070-5898335

Mikaela räv och flöjternas konung

En musikteater för barn upp till 6 år byggd på antika fabler om en räv. Det bjuds på medeltidsmusik och sång, en kung och en prinsessa (eller är det en räv), en kråka och en stork, till och med en kunglig bankett i denna roliga och medryckande saga för förskolebarn.

Axatorpsextetten

Violin 1: Hanna M Westesson

Violin 2: Charlotte Hersaa

Viola 1: Helén Ekberg

Viola 2: Ivan Garro

Cello 1: Nils Åström

Cello 2: Sylvia Evaldsson

På repertoaren:

Nikolai Rimsky-Korsakov stråksextett in A dur (1876):
1. Allegro vivace
2. Rondo fugato. Allegretto grazioso
3. Scherzo. Vivace alla saltarello
4. Andante espressivo
5. Finale. Allegro molto

Johannes Brahms stråksextett nr 1 Bb-dur op. 18 (1862)
1. Allegro ma non troppo
2. Andante, ma moderato
3. Scherzo: Allegro molto
4. Rondo: Poco allegretto e grazioso

Kontakta gärna Hanna om du är intresserad!
hmw@hannamade.com
Eller ring på nr.070-5898335